26 Μαρτίου 2012

Ανάπτυξη νέου συστήματος αναλύσεων τιμών για τον προϋπολογισμό και την αναθεώρηση τιμών δημοσίων έργων και σύσταση Παρατηρητηρίου τιμών συντελεστών παραγωγής τεχνικών έργων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Ανάπτυξη νέου συστήματος αναλύσεων τιμών για τον προϋπολογισμό και την αναθεώρηση τιμών δημοσίων έργων και σύσταση Παρατηρητηρίου τιμών συντελεστών παραγωγής τεχνικών έργων

 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αθήνα, Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος)

 

 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με τις Εργοληπτικές Οργανώσεις ΣΑΤΕ, ΣΤΕΑΤ  και ΠΕΔΜΗΕΔΕ, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Ανάπτυξη νέου συστήματος αναλύσεων τιμών για τον προϋπολογισμό και την αναθεώρηση τιμών δημοσίων έργων και σύσταση Παρατηρητηρίου τιμών συντελεστών παραγωγής τεχνικών έργων".

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ  (Νίκης 4, 1ος όροφος) τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, με ώρα έναρξης 9.30 π.μ.

Ο τομέας διαπίστωσης και παρακολούθησης των τιμών των συντελεστών παραγωγής έργων αποτελεί διαχρονικά μία αχίλλειο πτέρνα του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων, η οποία δεν επιτρέπει τον βέλτιστο σχεδιασμό και προγραμματισμό υλοποίησης των απαραίτητων έργων υποδομής, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναποτελεσματικό όλο το κύκλωμα μελέτη, δημοπράτηση και εκτέλεση των έργων.

Σήμερα, με ιδιαίτερα περιορισμένους τους πόρους που μπορεί να διαθέσει το Ελληνικό  Δημόσιο, η αναγκαιότητα αναμόρφωσης του σχετικού πλαισίου είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

 

Σκοπός της  εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των φορέων του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων για:

 

-   την σημερινή κατάσταση σχετικά με την τιμολόγηση των δημοσίων έργων

- την πρόταση των εργοληπτών για θέσπιση αντικειμενικής μεθοδολογίας τιμολόγησης καθώς και την  παρουσίαση σχετικού πιλοτικού έργου.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες :

Τμήμα Επιστημονικού & Αναπτυξιακού Έργου του ΤΕΕ,

τηλ. 210-3291252-4, e-mail: sci-work@central.tee.gr

 

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ