ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009
Tabbed content
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΠαρεμβάσειςΚύρια Άρθρα Ε.Δ.
ΕκδηλώσειςΕνημέρωση - Πληροφόρηση


  

Αδιάκοπη ήταν η δράση του ΤΕΕ και αυτή την τριετία στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας με στόχο τη μείωση των νεκρών από τροχαία ατυχήματα, με σειρά δράσεων και παρεμβάσεων.
βλ. και Επιστημονική και Αναπτυξιακή Δραστηριότητα, Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας

Με κεντρικό σύνθημα «Για να κάνουμε τους Ελληνικούς δρόμους ασφαλέστερους, να σώσουμε ζωές», το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ έθεσε σε τρίμηνο δημόσιο διάλογο ένα Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια διάρκειας ως το 2020 και κάλεσε τους Φορείς, τους Μηχανικούς και κάθε Έλληνα πολίτη να συμβάλλει με ιδέες και απόψεις, ώστε η Χώρα μας να αποκτήσει ένα ρεαλιστικό και αξιόπιστο Εθνικό Σχέδιο.

Το ΤΕΕ, σε συνέντευξη Τύπου κάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας αυτής, γεγονός που έγινε δεκτό, όπως προκύπτει από την επιστολή που απέστειλε πρόσφατα στο ΤΕΕ ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης.

 

Παράλληλα αναπτύχθηκε από το ΤΕΕ σειρά και άλλων δράσεων σε θέματα μεταφορών, όπως η πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, η συμμετοχή του στη διαβούλευση για τους οδικούς άξονες Αττικής, οι δημόσιες παρεμβάσεις του για τον ΟΣΕ και την Ολυμπιακή, τα μέτρα που προτάθηκαν για την κινητικότητα στον αστικό χώρο.

Για όλα τα παραπάνω θέματα βλ. περισσότερα Παρεμβάσεις, Εκδηλώσεις[ΝΕΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ]
[ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ]
[ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΔΙΩΤ. ΤΟΜΕΑ]