ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


  
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ     
    ΠΑΣΟΚ     
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     
    ΚΚΕ     
    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ     
    ΔΗΚΚΙ     
    ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ     
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ
 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ · ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ · ΣΕΡΕΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Υποψήφιος Ν. Αχαΐας.Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, το 1974. Το 1975 εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πατρέων. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Τεχνικού Τομέα, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων ως το 1994. Είναι ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Αχαΐας. Διετέλεσε (1982-1990) Πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Ελλάδος ΤΕΕ.

 ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

Υποψήφια Ν. Πέλλας. Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εκλεγμένη Νομαρχιακή Σύμβουλος το 1998.Εκλεγμένη το 2000 και το 2003, στην αντιπροσωπεία Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας με την ΠΑΣΚ Μηχανικών. Εκλεγμένη στο συμβούλιο ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας. Εκλεγμένη στο Σύνδεσμο Αγρονόμων - Τοπογράφων Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας (2000 · 2003).

 ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΔΑΝΑΗ-ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΔΑΝΑΗ-ΕΙΡΗΝΗ

Υποψήφια Α’ Αθήνας. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Αρχιτέκτων με μάστερ στη Χωροταξία και τον Αστικό Σχεδιασμό. Πολύχρονη επαγγελματική δράση. Συμμετοχή στα κοινά, για την Αθήνα, μέσα από τα κινήματα των πολιτών και τους Συνδυασμούς της Μελίνας Μερκούρη και της Μαρίας Δαμανάκη. Από τα ιδρυτικά στελέχη της ΑΕΚΑ. Το 2002 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών με το συνδυασμό ΠΑΣΟΚ.

 ΒΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υποψήφιος Ν. Κοζάνης. Γεννήθηκε το 1956. Πολιτικός Μηχανικός Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου. Δράση στο φοιτητικό κίνημα. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Κοζάνης. Εκλέγεται πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης από το 1990. Μέλος του Δ.Σ του ΠΕΣΥΠ Δυτ. Μακεδονίας και εκπρόσωπος της Τ.Α. στο Τεχνικό Συμβούλιο της Εγνατίας οδού. Εκλέχθηκε Βουλευτής το 2000 αλλά έχασε την έδρα μετά από ένσταση.

 ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Υποψήφιος Ν. Μαγνησίας. Γεννήθηκε το 1945 στο Βόλο, σπούδασε Αρχιτέκτων - Μηχανικός στο ΕΜΠ. Είναι παντρεμένος με την Καίτη Περεντέ και έχουν δύο παιδιά. Επί δικτατορίας μέλος του ΠΑΚ Αθήνας. Διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων. Εκλέχθηκε Βουλευτής το 1996 και 2000. Διετέλεσε Υφυπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ και Σύμβουλος του ΥΧΟΠ Αντώνη Τρίτση.

 ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Υποψήφιος Περιφ. Αττικής. Ο Ντίνος Βρεττός είναι διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλειολόγος του Ε.Μ.Π. με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Οικονομικά. Διετέλεσε Δήμαρχος Αχαρνών επί 11 χρόνια (1979-1989). Yφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1995-1996), Yφυπουργός Γεωργίας (1998-2000), Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής (2000-2004), Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων (2000-2004). Από τον Ιούνιο του 1989 εκλέγεται βουλευτής περιφέρειας Αττικής.

 ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Υποψήφιος Β’ Αθήνας. Πολιτικός Μηχανικός, του ΕΜΠ. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο των Μηχανικών. Μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ. Μέλος του Ε. Γ. του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Υπουργός Επικρατείας, Υγείας και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης, αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας από τον Ιούνιο 1989, οπότε και πολιτεύθηκε για πρώτη φορά. Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

ΔΑΛΙΑΝΗ ΒΙΒΗ - ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥΔΑΛΙΑΝΗ ΒΙΒΗ - ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών. Αρχιτέκτων · Μηχανικός. Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα.Φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο την περίοδο 1961-1966 και συμμετείχε ενεργά στους φοιτητικούς αγώνες για το «114» και το 15% για την Παιδεία.Συμμετείχε στο Ιδρυτικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ (Δ΄ Πανστουδαστικό) και διετέλεσε Αντιπρόεδρος Οικονομικών στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ την περίοδο 1964 · 1965.
Εκπροσώπησε την ΕΦΕΕ σε Συνέδρια στο Βουκουρέστι, Βαρσοβία και Σόφια την περίοδο 1963 · 1965.
Είναι μέλος του ΤΕΕ. Επί σειρά ετών εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, αναλαμβάνοντας μελέτες και επιβλέψεις κτιριακών έργων.

 ΖΗΣΗ ΡOΔOΥΛΑ ΖΗΣΗ ΡOΔOΥΛΑ

Υποψήφια Ν. Μαγνησιας.  Γεννήθηκε στο Βόλο. Πτυχιούχος Α.Τ.Μ. του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Βουλευτής Ν. Μαγνησίας. Μέλος Κ.Ε. ΠΑΣOΚ. Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Μαγνησίας. Μέλος Δ.Ε. ΤΕΕ Μαγνησίας. Μέλος Ένωσης Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών. 1999 -2000 Υφυπουργός Εθνικής Oικονομίας. 2001-2004 Υφυπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων ΄Έργων.

 ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Υποψήφιος Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Γεννήθηκε στο Καλούδι Θέρμου. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον. Διετέλεσε στέλεχος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Ανάπτυξης (1987-90), Διευθυντής Εταιρείας Συμβούλων(1991-96) με αντικείμενο την Τοπική · Περιφερειακή Ανάπτυξη, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Ανάπτυξης περιφερειών Ν. Αιγαίου (1996-97), Ηπείρου (1998- 2000). Εργάζεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

 ΛΕΚΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Υποψήφιος Ν. Κορινθίας. Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γεννήθηκε στα Αθίκια Κορινθίας και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College of Science and Technology του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις σημαντικών εταιρειών της ελληνικής βιομηχανίας.

 ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Υποψήφιος Ν. Τρικάλων. Πολιτικός Μηχανικός. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1951, έγγαμος με την Αριάνδη Δραγούτσου. Έχουν δύο παιδιά. Εξελέγη βουλευτής Τρικάλων στις εκλογές του 1993 και του 2000. Συμμετοχή σε επιτροπές και διακομματικές επιτροπές της Βουλής και σε διεθνείς συναντήσεις, επιτροπές και εργασίες, με έμφαση σε θέματα υποδομών και αποδήμου ελληνισμού. Μακρά πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα.

 ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υποψήφιος Ν. Αργολίδας. Αγρονόμος Τοπογράφος και Διδάκτωρ Μηχανικός. Εμπειρογνώμων της Ε.Ε. σε θέματα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Γ’ Κ.Π.Σ. Πρόεδρος του ΟΑΣΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975 και διετέλεσε Γ. Γ. του Συλ. Φοιτητών Τοπογράφων Ε.Μ.Π.

 ΜΑΡΚΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΑΡΚΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Υποψήφιος Β΄ΑΘΗΝΩΝ.Καθηγητής ΕΜΠ, τ. Πρύτανης Ε.Μ.Π. Επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Cambridge, Αγγλία.Επτανησιακής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αθήνα, τo 1944
Εγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
Απεφοίτησε από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών και εισήχθη στη Σχολή Χ-Μ του ΕΜΠ. Στη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα για καλύτερη Παιδεία, Ειρήνη και Δημοκρατία. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία 1967 - 1969 στο Σώμα Υλικού Πολέμου, ως οπλίτης, λόγω της αντιδικτατορικής του δράσης.
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) Μηχανικής, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Τεχνικός Σύμβουλος Ερευνητικών Κέντρων ΗΠΑ, Αγγλία κλπ.
Εκδότης και συγγραφέας βιβλίων.Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή συνέδρια, στον τύπο και σε Ευρωπαϊκά fora με αντικείμενο την ανώτατη εκπαίδευση των Μηχανικών, τη Στρατηγική της Ανώτατης Παιδείας στην Ευρώπη και έχει ασχοληθεί με θέματα Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής. Τιμήθηκε: με 5 κρατικές υποτροφίες, 1963-67, το διεθνές βραβείο της ΝΑSΑ 1980, το Εμπειρίκειο βραβείο 1994 και πολλά άλλα. Μέλος του ΤΕΕ από το 1967 και εκλεγμένο μέλος των συνδικαλιστικών φορέων του. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων 1994-1998.

 ΜΠΕΝOΣ ΣΤΑΥΡOΣ ΜΠΕΝOΣ ΣΤΑΥΡOΣ

Yποψήφιος Β’ Αθήνας. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 30.12.1947. Αγρονόμος · Τοπογράφος Μηχανικός. Δήμαρχος Καλαμάτας 1979-1990. Βουλευτής Μεσσηνίας 1990-2004. Μέλος της Kεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣOΚ από το 1990. Διετέλεσε, κατά σειρά, υφυπουργός Πολιτισμού (στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου), υπουργός Πολιτισμού, υπουργός Αιγαίου και υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

 ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΓΙΑΝΝΗΣ

Υποψήφιος Περιφ. Α’ Θεσ/νίκης. Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Πρόεδρος ΕΣΔΕΠ/ΑΠΘ, Αντιπρόεδρος ΕΥΑΘ/Παγίων. Ειδικός εμπειρογνώμονας · αξιολογητής ερευνητικών έργων της ΧΙΙ Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Μέλος ΜΕ Περιβάλλοντος του ΤΕΕ-Τμ. Κ. Μακεδονίας. Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά. Γεννήθηκε το 1958. Παντρεμένος με την Αναστασία Τσώμου και έχουν δύο παιδιά.

 ΜΩΡΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Υποψήφιος Ν. Ημαθίας. Αρχιτέκτονας Μηχανικός. Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ. στην επταετία, και Πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Σ.Ι. το 1976. Μέλος του Π.Α.Κ. Ιταλίας. Από τα Ιδρυτικά μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ορίστηκε στην πρώτη Π.Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιταλίας, Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού και αργότερα Γραμματέας. Ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού και ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό και το επάγγελμα του αγρότη.

 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υποψήφιος Ν. Δράμας. Πολιτικός μηχανικός. Εργάστηκε αρχικά ως ελεύθερος επαγγελματίας και από το 1983 στο δημόσιο. Oι δραστηριότητές του στα κοινά των μηχανικών τον βρίσκουν δύο φορές εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Το 1994, εκλέγεται Επαρχος Κάτω Νευροκοπίου. Η επόμενη εκλογική διαδικασία τον βρίσκει στο Δήμο Δράμας, όπου εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος.

 ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Υποψήφιος Ν. Ρεθύμνου Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου Πατρών. Από τα νεανικά του χρόνια έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα. Συμμετείχε στον Τομέα Αυτοδιοίκησης & Θεσμών του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπηρέτησε ως Νομάρχης και στην συνέχεια ως Περιφερειακός Δ/ντης Ηρακλείου. Από το 2003 είναι μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Ρεθύμνου και εκλεγμένος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΑΕ.

 ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Υποψήφιος Ν. Μεσσηνίας. Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ) και αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος. Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ συνεχώς από το 1987 της οποίας διατέλεσε Α΄Αντιπρόεδρος (1997-2000). Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE). Συμμετοχή σε Διεθνείς Διασκέψεις, Επιτροπές και Συνέδρια. Από το 2001 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΕΛ Α.Ε., που κινεί το Μετρό.

 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1956. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. Διετέλεσε 11 χρόνια Δήμαρχος Ελευθερίου · Κορδελιού, 9 χρόνια Νομάρχης Θεσσαλονίκης, 8 χρόνια Αντιπρόεδρος Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας. Πρόεδρος Συνδέσμου Δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος Επιτροπής που συνέταξε το 1ο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης. Μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Υποψήφιος Περιφ. Αττικής. Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ. Ασκεί το επάγγελμά του από το 1974. Εκλέγεται το 1982,1986 νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής. Το 1986, 1990 δήμαρχος Ελευσίνας. Το 1994 και 1998 νομάρχης Δυτικής Αττικής Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1978. Γεννήθηκε ζει και εργάζεται στην Ελευσίνα. Συμμετοχή σε θέσεις ευθύνης αναπτυξιακών φορέων Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Ε.Ε. Οργανισμού Αθήνας.

 ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υποψήφιος Περιφ. Β' Θεσ/νίκης. Γεννημένος το 1960. Παντρεμένος με ένα παιδί. Εργάσθηκε το 1989 - 1993 στην Τεχνική Υπηρεσία ΚΥΔΕΠ και από το 1996 είναι υπάλληλος της Δ/νσης Τοπογραφήσεων της Ν.Α.Θ. Διετέλεσε από το 1994 - 2002 Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Ν.Α.Θ. υπηρετώντας στις θέσεις: Αναπληρωτή Νομάρχη. Αντινομάρχη (Γεωργίας, Αλιείας, Κτηνοτροφίας, Εμπορίου). Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Θεσσαλονίκης.

 ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Υποψήφιος Ν. Καρδίτσας. Βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Διπλωματούχος Τοπογράφος Μηχανικός Πολυτεχνείου Θεσ/νίκης. Ελεύθερος επαγγελματίας · Μελετητής Τεχνικών Έργων. Διετέλεσε Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Γενικός Γραμματέας Υπουργείων Αιγαίου. Εσωτερικών. Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων. Επίσης Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ε.Γ. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής απ’ το 1996. Παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

 ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΣΓ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΣΓ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Υποψήφιος Ν. Ξάνθης. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Β΄-Αντιπρόεδρος Βουλής. Εξελέγη βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου), 1990, 1993, 1996 και 2000. Μέλος Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και υπεύθυνος Αντιπρόεδρος για τις Ομάδες Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τα Κοινοβούλια των άλλων χωρών. Μακρά πολιτική και κοινωνική δράση. Έγγαμος με την Αναστασία Κατσώλη. Έχει δύο γιους. Αγρονόμος-Τοπογράφος- Εργολήπτης δημοσίων έργων.

 ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Υποψήφιος Περιφ. Α΄ Αθηνών. Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ. Διετέλεσε υπουργός Αιγαίου, Εσωτερικών και από το 2001 Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Εκλεγέται στη Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ από το 1977 έως σήμερα. Διετέλεσε Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και απο το 1984 είναι μέλος του Ε.Γ. ΠΑΣΟΚ. Απο το 2000 εκλεγεται βουλευτής Α’ Αθηνών. Συγγραφική δραστηριότητα. Παντρεμένος πατέρας ενός παιδιού.

 ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Υποψήφιος Β’ Αθήνας. Αρχιτέκτονας ΑΠΘ. Ασκεί το επάγγελμα του ελεύθερου επαγγελματία πάνω από 35 χρόνια. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας το 1975, 1982, 1999, και δήμαρχος Γλυφάδας το 1987 και το 1990. Αντιπρόεδρος της παγκόσμιας Ένωσης Δημάρχων και εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ σε αναπτυξιακούς και άλλους φορείς. Κατάγεται από τον Πόντο. Παντρεμένος με την αρχιτεκτόνισσα Ξένια Μίχου. Έχουν τρεις γιους.

 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ A. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ A. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Υποψήφιος Ν. Θεσπρωτίας. Γεννήθηκε το 1961 στο Τσαγγάρι Σουλίου.Απόφοιτος του ΕΜΠ, εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός από το 1988.Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσπρωτίας, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Θεσπρωτίας και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΤΑ Ηπείρου. Στις εκλογές του 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό.

 ΣΩΤΗΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υποψήφιος Ν. Καρδίτσας. Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου του Ανόβερο .Ιδρυτικό Μέλος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Πρόεδρος του Π.Σ.Δ.Μ.Η. και μέλος της Κ. Ε. και του Ε. Γ. του ΠΑΣΟΚ. Το 1989 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής στο Ν. Καρδίτσας. Υφυπουργός Γεωργίας την περίοδο 1996-1998. Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Α. Α.Ε. Παντρεμένος με δύο κόρες.

 ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΤΑΡΙΔΗΣ Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Υποψήφιος Ν. Γρεβενών. Αρχιτέκτων Μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Ελεύθερος επαγγελματίας. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Γρεβενών 1989, 1990, 1993. Γραμματέας του κοινοβουλευτικού τομέα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Μέλος της επιτροπής διεκδίκησης των ολυμπιακών αγώνων του 1996. Γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1953. Παντρεμένος με τη δασκάλα Νεκταρία Κόγιου, έχουν δύο υιούς 7 και 5 ετών.