Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ / Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας στην 16η/30-08-2007 συνεδρίασή της αποφάσισε να ανανεώσει τον υπάρχοντα κατάλογο πραγματογνωμόνων.

Για να υπάρχει πλήρης διαφάνεια, η ανάθεση πραγματογνωμοσυνών γίνεται με τα εξής κριτήρια:

  1.  Την κατηγορία της πραγματογνωμοσύνης

2.      Τον αριθμό μητρώου του πραγματογνώμονα (προτιμούνται οι αρχαιότεροι)

3.      Τον αριθμό των πραγματογνωμοσυνών που έχει ο κάθε συνάδελφος (προτιμούνται αυτοί που έχουν κάνει λιγότερες πραγματογνωμοσύνες)

4.      Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τον χρόνο εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάθε μηχανικού.

5.      Σε περίπτωση μη αποδοχής εκτέλεσης πραγματογνωμοσύνης από μηχανικό η σειρά του θα επανέρχεται μετά από την εξάντληση του καταλόγου όλων των μηχανικών σε πραγματογνωμοσύνη με κυκλική σειρά.

Τα παραπάνω κριτήρια παρακάμπτονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτούνται ειδικές γνώσεις και εμπειρία.

Επειδή οι πραγματογνωμοσύνες απαιτούν εμπειρία για τη διενέργειά τους, η Διοικούσα Επιτροπή έχει αποφασίσει όλοι οι πραγματογνώμονες να έχουν τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια εμπειρία (δηλαδή έτος αποφοίτησης μέχρι το 2002). Σε περίπτωση που ο πραγματογνώμονας έχει μεταπτυχιακό τίτλο, απαιτείται εμπειρία (2) δύο χρόνων εφόσον η πραγματογνωμοσύνη αφορά την ειδικότητά του .

Η αμοιβή του πραγματογνώμονα του ΤΕΕ δεν αντιπροσωπεύει μερικές φορές το εύλογο ύψος, αλλά είναι μικρότερη, γιατί το ΤΕΕ θεωρεί το θεσμό ως κοινωνική προσφορά, όμως δεν παύει να αποτελεί έσοδο για τους συναδέλφους.

Το κατώτερο παράβολο διενέργειας πραγματογνωμοσύνης σήμερα καθορίζεται στα οχτακόσια πενήντα ένα ευρώ (851,00). Από το παράβολο το (1/3) ένα τρίτο περιέρχεται στο ΤΕΕ ως έσοδο του και τα (2/3) δύο τρίτα διανέμονται στους πραγματογνώμονες μηχανικούς, ως ακαθάριστη αμοιβή τους.

Καλούνται οι συνάδελφοι μηχανικοί οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στην κατάσταση πραγματογνωμόνων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον επιλέγοντας το πολύ (3) τρείς κατηγορίες πραγματογνωμοσυνών από αυτές που παραθέτουμε, συμπληρώνοντας το έντυπο που ακολουθεί το οποίο πρέπει να υποβάλλουν η να ταχυδρομήσουν στα  γραφεία του ΤΕΕ / Τμήμα Νομού Αιτωλ/νίας (Κωστή Παλαμά & Λορέντζου Μαβίλη 6, 3ος όροφος, Αγρίνιο 30100) ή να αποστείλουν τηλεομοιοτυπία στο φαξ 26410- 31506 μέχρι και δεκαπέντε ημέρες από την δημοσίευση του παρόντος στο Ενημερωτικό Δελτίο.

 

Συνημμένα:

1.      Έντυπα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

2.      Πίνακας κατηγοριών πραγματογνωμοσυνών

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ