Απαραίτητη η παρέμβαση των αρμοδίων

υπηρεσιών στην ΠΑΘΕ στα όρια της Μαγνησίας

 

Να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

 

 

Την διεξαγωγή σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στην ΠΑΘΕ στα όρια του Νομού Μαγνησίας, ζητά με επιστολή του το τοπικό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων  Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ και την Ειδική Υπηρεσία Δημοσιών Εργων της ΠΑΘΕ, που εδρεύει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΕΥΔΕ ΠΑΘΕ).

Όπως αναφέρεται σε κοινή επιστολή των πρόεδρων της Διοικούσας Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Μαγνησίας κ.κ. Σωκράτης Αναγνώστου και Γιάννης Ταμίας. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας με θέμα τη «Μελέτη Σήμανσης της Εθνικής Οδού στα όρια του Νομού Μαγνησίας».

Από την μελέτη προκύπτει το βασικό συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητη η παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών στην ΠΑΘΕ στα όρια του Νομού Μαγνησίας.

Επίσης από την μελέτη προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα τα οποία έχουν ως εξής:

- Ο Βόλος μέσω των πινακίδων σήμανσης της ΠΑΘΕ, αποτυπώνεται ως δευτερεύων προορισμός, ενώ η ονοματοθεσία των πινακίδων δεν βασίστηκε σε νομοθετικά διατάγματα ή εγκυκλίους.

- Κατά μήκος της ΠΑΘΕ παρατηρούνται φαινόμενα βανδαλισμού-καταστροφής των πινακίδων, χωρίς να γίνεται η αποκατάστασή τους. Σε ορισμένα σημεία παρατηρείται η αυθαίρετη τοποθέτηση πινακίδων ή ακόμη και η αυθαίρετη παρέμβαση στις πινακίδες με την αντικατάσταση τοπωνυμίων εγκεκριμένων μελετών.

Οι προτάσεις που περιέχονται στη μελέτη που σας επισυνάπτουμε, κρίνεται ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, λόγω του ότι το συγκεκριμένο τμήμα της ΠΑΘΕ τελεί υπό παραχώρηση, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη (έργο Ράχες-Κλειδί).

Επίσης απαραίτητη κρίνεται η συνεργασία με την ΕΥΔΕ ΠΑΘΕ για την εφαρμογή των κανονισμών όσον αφορά το μέγεθος των γραμμάτων και την αντανακλαστικότητα τόσο στις πινακίδες που προτείνονται ως πρόσθετες, όσο και στις πινακίδες που απαιτείται προσθήκη τοπωνυμίου.

Κατόπιν των παραπάνω, κρίνουμε απαραίτητη μία συνάντηση μαζί σας προκειμένου να συζητήσουμε προφορικά τα θέματα  που εθίγησαν.»

Η επιστολή, όπως και η μελέτη Σήμανσης της Εθνικής Οδού στα όρια του Νομού Μαγνησίας, κοινοποιείται στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θανάση Νάκο, τον Β’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γιώργο Σούρλα, τους βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Ζέττα Μακρή, Ροδούλα Ζήση και Νίκο Γκατζή, καθώς και στο Νομάρχη Μαγνησίας κ. Απόστολο Παπατόλια.