Επιστολή προς ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ κ.Δ.Κοτσάνης απέστειλε στους παρακάτω φορείς την επιστολή που ακολουθεί:

ΠΡΟΣ
Ι.Ε.Κ.Ε.Μ. ΤΕΕ Α.Ε., Υπόψη κ. Θ. Δραγκιώτη, Προέδρου Δ.Σ.και κ. Χ. Σινάνη, Διεθύνοντα Συμβούλου

Κοινοποίηση
Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ
Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ
Τεχνικά Θέματα
Επιστημονικούς Συντονιστές Σεμιναρίων

Συνάδελφοι,

Το ΤΕΕ-Τμήμα Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ υλοποίησε την άνοιξη του 1996 τέσσερα επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης ανέργων στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο, χρηματοδοτούμενα από το ΕΚΤ μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και από το ΤΕΕ. Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΔΕ στήριξε ουσιαστικά τη διοργάνωση των σεμιναρίων αυτών, διαθέτοντας για το σκοπό αυτό δωρεάν τους χώρους εκπαίδευσης, προσωπικό του Τμήματος και διάφορα μέσα (τηλέφωνα, φωτοτυπίες, αναλώσιμο υλικό, κλπ.) με στόχο να προσφέρει στους μηχανικούς της περιοχής τη δυνατότητα επιμόρφωσής τους.

Όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει δύο χρόνια από τη λήξη τους, δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμα οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους επιστημονικούς συντονιστές, εκπαιδευτές και επιμελητές.

Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές και γραπτές επικοινωνίες τόσο των επιστημονικών συντονιστών των σεμιναρίων, όσο και του προέδρου της Δ.Ε., που έγιναν μαζί σας και με υπαλλήλους του ΙΕΚΕΜ- ΤΕΕ, για να δοθούν εξηγήσεις για το πρόβλημα αυτό, δεν υπήρξε οποιαδήποτε σαφής και υπεύθυνη εξήγηση. Πολλές φορές μάλιστα επικαλεσθήκατε τη μη καταβολή των χρημάτων από την Περιφέρεια, γεγονός το οποίο γνωρίζουμε ότι δεν είναι απολύτως ακριβές. Επίσης, ενώ σας ζητήσαμε αναλυτικό ισολογισμό ανά σεμινάριο και ενώ σας είχαμε ετοιμάσει με τη λήξη τους τον απολογισμό κόστους τους αναλυτικά, ουδέποτε ανταποκριθήκατε.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόβλημα μεταξύ άλλων τέθηκε προς επίλυση στην κοινή σύσκεψη Περιφερειακών Τμημάτων ΤΕΕ στην Πάτρα, στις 23-25/11 του 1996, στην κοινή σύσκεψη των Περιφερειακών Τμημάτων ΤΕΕ στην Κέρκυρα στις 21- 23 Νοεμβρίου 1997, στην Παντεχνική Συγκέντρωση που έγινε παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ και του Προέδρου του ΤΕΕ στην Πάτρα, στις 13-3-98, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Επίσης, το θέμα απασχόλησε τη Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος κατά επανάληψη και την Αντιπροσωπεία του Τμήματος στην τελευταία συνεδρίασή της στον Πύργο, στις 4-4-1998.

Μέχρι τότε ο θετικός ρόλος που μπορεί και οφείλει να παίζει το ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ σε ότι τουλάχιστον αφορά το τμήμα μας, μετά από τέτοιους χειρισμούς, θα τελεί υπό αμφισβήτηση.