Συμμετοχή Πτυχιούχων ΤΕΙ σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των ΑΕΙ

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ κ.Δ.Κοτσάνης απέστειλε την επιστολή που ακολουθεί στον Πρύτανη και στα Μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών:

Κύριε Πρύτανη,

Σχετικά με το Β7/528/13.11.97 έγγραφο του Υπ. Παιδείας για τη συμμετοχή πτυχιούχων ΤΕΙ σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των ΑΕΙ, σας γνωρίζουμε ότι η πάγια θέση του ΤΕΕ, ως νόμιμος εκφραστής των δικαιωμάτων των Ελλήνων Μηχανικών, είναι κατηγορηματικά αντίθετη, αφού θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση τα ΤΕΙ δεν προσφέρουν το απαραίτητο επίπεδο σπουδών στους αποφοίτους τους, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα με τους πτυχιούχους ΑΕΙ σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι η παρεχόμενη από το άρθρο 16 του Ν.2327/95 δυνατότητα συμμετοχής των αποφοίτων ΤΕΙ σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών των ΑΕΙ υποκρύπτει σαφή σκοπιμότητα διεκδίκησης επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών, που επάξια - σύμφωνα με το επίπεδο σπουδών τους - κατέχουν.

Τέλος, θεωρούμε ότι η Πανεπιστημιακή Κοινότητα στο σύνολό της πρέπει να απορρίπτει τα όποια εκβιαστικά διλήμματα που συνδυάζουν το σχεδιασμό των σπουδών, ειδικά των μεταπτυχιακών, με χρηματοδοτήσεις από προγράμματα όπως το ΕΠΕΑΕΚ