ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα, Τ.Κ. 262 22

Τηλέφωνο: 2610  339831, FAX: 2610 330632

 

Πάτρα 15/07/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

           

To ΤΕΕ/ΤΔΕ καλεί όλους τους Μηχανικούς να συμμετέχουν στη γενική απεργία, που προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, στις 16 Ιουλίου 2013 κατά της οικονομικής και εργασιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

 

Το ΤΕΕ/ΤΔΕ στηρίζει τον αγώνα του εργαζόμενου λαού ενάντια στην επικράτηση της παρασιτικής οικονομίας (Καρτέλ, Τράπεζες, Μεταπρατικό Κεφάλαιο κλπ) που απομυζά το Δημόσιο Πλούτο και φορτώνει τα βάρη στα φτωχά λαϊκά στρώματα.

 

Το ΤΕΕ/ΤΔΕ στηρίζει τον αγώνα των Μηχανικών στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης-Τρόικας για τη φτωχοποίηση του Επιστημονικού Δυναμικού και τη διάλυση των Δημοσίων Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

Το ΤΕΕ/ΤΔΕ καταγγέλλει την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης η οποία οδηγεί στον αποκλεισμό μέσω της ανεργίας και της φτώχειας όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα και ιδίως τη νέα γενιά η οποία εξαναγκάζεται στη μετανάστευση.

 

Το ΤΕΕ/ΤΔΕ καταγγέλλει την προσπάθεια διάλυσης της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης.

 

Η σημερινή αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας απονευρώσει. Η αμφισβήτηση της ακολουθούμενης πολιτικής γίνεται ισχυρότερη όταν παλεύουμε για οράματα και ιδανικά.

 

Ήρθε η ώρα για τη δημιουργία ενός κινήματος το οποίο όχι μόνο θα αμφισβητεί αλλά θα θέτει τους άξονες για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Χώρας.

 

Οι αγώνες δεν πρέπει να αποτελούν μέσο εκτόνωσης αλλά δημιουργίας ενός ρεύματος αμφισβήτησης και δημιουργίας.

 

           

 

 

 

Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Ε.

 

Θανάσης Γιανναδάκης