ΠΕΡΙΦ. ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ> ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ> ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2010-2013> ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

  
    Ανακοίνωση     
    Πρόγραμμα     

Δρώμενα Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιτεκτονικής

Tο ΤΕΕ/ΤΚΜ οργάνωσε και πραγματοποιεί για πρώτη φορά φέτος τις παρακάτω δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχιτεκτονικής, η οποία εορτάζεται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και έχει θέμα «Αρχιτεκτονική και Ανθρώπινα Δικαιώματα», όπως αυτό ορίστηκε από την UIA, ελπίζοντας ότι ο εορτασμός αυτός να είναι η αρχή για την πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων και τα επόμενα χρόνια.

Ολοήμερη δράση στο Παραλιακό Πάρκο μπροστά από το κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ με μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα

Έκθεση Αφίσας με το σύνολο των συμμετοχών του διαγωνισμού με θέμα «Αρχιτεκτονική και Ανθρώπινα Δικαιώματα» στο foyer του κτιρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ αλλά και σε υπαίθριο χώρο έξω από αυτό (Νέα Παραλία) με στόχο να επικοινωνήσει το σύνολο των εννοιών που πραγματεύονται, τόσο στο αρχιτεκτονικό όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Απονομή βραβείων και επαίνων του διαγωνισμού στις 20:00 στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ (Μ. Αλεξάνδρου 49) την οποία θα ακολουθήσει δεξίωση.

Οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συμμετοχές του διαγωνισμού αφίσας διαπραγματεύονται έννοιες όπως η ιδιωτικότητα, η συλλογικότητα, το πολυπολιτισμικό στοιχείο, η ακεραιότητα, η ηθική, η ποιότητα ζωής, η ισότητα, το φυσικό περιβάλλον και η καθημερινότητα.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο παγκόσμιο κοινό δικαίωμα στην κατοικία, το κέλυφος- καταφύγιο, και στην  διαφορετικότητα του ιδιωτικού χώρου. Οι έννοιες αυτές απεικονίζονται με γραφιστικούς χειρισμούς και συμβολισμούς, ώστε το συνολικό αποτέλεσμα να αποτελεί ένα ενδιαφέρον σύνολο εικόνων, σχημάτων, λέξεων και σχεδίων.