ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΕ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ TEE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ PORTAL ΤΟΥ ΤΕΕ
www.ti-soft.com
Σύνδεση


.:EMAET IN ENGLISH:.

   ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΜΑΕΤ)  
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΜΑΕΤ)

Η ΕΜΑΕΤ είναι μια επιστημονική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1993, με σκοπό να καλλιεργήσει την επιστημονική έρευνα και να διαδόσει τις ιστορικές γνώσεις γύρω απΆ τα τεχνολογικά επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων, μέχρι και το Βυζάντιο.

Οργανώνει ανοικτές για το κοινό επιστημονικές συνεδριάσεις, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και ταινιών, καθώς και αρχαιογνωστικές επισκέψεις τεχνολογικού ενδιαφέροντος, ειδικά σεμινάρια για διάφορες ομάδες ενδιαφερομένων (εκπαιδευτικών, φοιτητών), Εκθέσεις και διεθνή Συνέδρια ειδικώς για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία.

Σήμερα αριθμεί 125 Μέλη και 105 Φίλους της ΕΜΑΕΤ.

 

Mαγνητοσκοπημένες ομιλίες ΕΜΑΕΤ
Εδώ μπορείτε να βρείτε όσες ομιλίες της ΕΜΑΕΤ έχουν μαγνητοσκοπηθεί ως σήμερα με πρωτοβουλία του ιδρύματος Μποδοσάκη. 
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ 2017B-2018A
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017 16 Οκτωβρίου 2017, Μπαλόγλου Χρήστος, Δρ. Οικονομικών Επιστημών, «Ο Αριστοτέλης ως Πολεοδόμος». 30 Οκτωβρίου 2017, Γιαννακός Κωνσταντίνος, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, «Ιατρική τεχνογνωσία των Μινωιτών και των Μυκηναίων κατά τη δεύτερη χιλιετία π.Χ.» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 6 Νοεμβρίου 2017 εκδήλωση εις μνήμην Χρήστου Λάζου, ομιλητές Κριάρης Διονύσιος Μαθηματικός και Δανάη Λάζου (σύζυγος Χρήστου), διπλ. Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών 27 Νοεμβρίου 2017, Οικονομίδης Αλέκος, διπλ. Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, «Νέα παρουσίαση των πειραμάτων Σακκά για το ατμοτηλεβόλον και την καύση του στόλου». ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 11 Δεκεμβρίου 2017, Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Αρχαιολόγος, «Ενάλιες έρευνες στον αρχαίο Λιμένα Λεχαίου Κορινθίας». ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 8 Ιανουαρίου 2018, Χιώτης Στάθης, Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός, «Ανασκόπηση των υπόγειων υδραγωγείων κατά την αρχαιότητα». 29 Ιανουαρίου 2018, Κουντούρη Έλενα, Δρ. Αρχαιολόγος, «Ζώντας γύρω από τη λίμνη: νέα δεδομένα για τους οικισμούς και τα αποστραγγιστικά έργα στη λίμνη Κωπαΐδα κατά τη 2η χιλιετία π.Χ.». Οι διαλέξεις φιλοξενούνται ευγενώς στην αίθουσα του Συλλόγου των Αθηναίων (Κέκροπος 10, 10558 Πλάκα) σε συνεργασία με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία. Ώρα έναρξης: 18:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η παρουσία Μελών και Φίλων της ΕΜΑΕΤ είναι χαρά για όλους μας, ανεβάζει δε και τη στάθμη των παραγωγικών συζητήσεων που επακολουθούν κάθε ομιλίας. 
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ
ΣΥΝΔΡΟΜΗ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ