ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΕ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ TEE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ PORTAL ΤΟΥ ΤΕΕ
www.ti-soft.com
Σύνδεση
ΕΜΑΕΤ:: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


.:EMAET IN ENGLISH:.
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ολοκληρώθηκε η εικονοκινητική ταινία που έγινε με πρωτοβουλία της Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) και χρηματοδοτήθηκε ευγενώς από τον Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).

Η ταινία των Θ.Π Τάσιου, Ν. Μήκα και Γ. Πολύζου παρουσιάζει ένα τεχνικό έργο του 6ου αιώνα π.Χ., το Ευπαλίνειο όρυγμα, μια σήραγγα υδραγωγείου μήκους 1000 μ. και διατομής 2,00 x 2,00 μ, η οποία διανοίχθηκε από τα δύο άκρα της συγχρόνως.

Η συνάντηση των δύο τμημάτων κάτω από την κορυφή του βουνού έγινε με αρκετή ακρίβεια, παρά το γεγονός ότι οι γεωλογικές συνθήκες ανάγκασαν τον μηχανικό Ευπαλίνο να εκτραπεί πολλές φορές από την ευθυγραμμία. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται στην γνώση της ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ. Το Υδραγωγείο συνέχισε την λειτουργία του για περίπου 1000 χρόνια.

Την ταινία μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς στο:

www.youtube.com/watch?v=AJTwxCaOODM&feature=youtu.be (ελληνικά)

www.youtube.com/watch?v=LmnxWCGwePw&feature=youtu.be (αγγλικά)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΔΙΟΛΚΟΣ..."

Βραβείο στην ταινία ΕΜΑΕΤ-ΤΕΕ «ΔΙΟΛΚΟΣ ΓΙΑ 1.500 ΧΡΟΝΙΑ»

Η ταινία  «ΔΙΟΛΚΟΣ ΓΙΑ 1.500 ΧΡΟΝΙΑ» (παρ. ΕΜΑΕΤ / ΤΕΕ)  πήρε μέρος στην 8η Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου ... και Πέρα από τη Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο και έλαβε από την κριτική επιτροπή το Bραβείο Εκπαιδευτικής Ταινίας. Η κριτική επιτροπή αναφέρει ότι: «Η ταινία αναλύοντας με «μαγικό τρόπο» και δεξιοτεχνία ένα τεχνολογικό επίτευγμα, μας αποκαλύπτει και τις παράπλευρες πληροφορίες για την καθημερινότητα της εποχής του!».

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση στην ιστοσελίδα: http://www.sitemaker.gr/agwn/.

Σημειώνεται ότι η ταινία έχει αναρτηθεί στο youtube σε τρία μέρη και μπορεί κανείς να τη δεί ξεκινώντας από http://www.youtube.com/watch?v=XEnz2CJTfbE.  © 2003 - 2010 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Αναφορά προβλήματος