ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΕ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ TEE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ PORTAL ΤΟΥ ΤΕΕ
www.ti-soft.com
Σύνδεση
ΕΜΑΕΤ:: ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ


.:EMAET IN ENGLISH:.
 ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Κατάλογος με το διαθέσιμο εκθεσιακό υλικό (ομοιώματα, πληροφοριακές πινακίδες και ταινίες) για μελλοντικές εκθέσεις Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. 
ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ
Αντλία Κτησιβίου
Αυτόματες πύλες ναού
Εγκαταστάσεις υγιεινής στο Ακρωτήρι
Έλεγχος στάθμης υγρού κατά Φίλωνα
Κινητό αυτόματο Ήρωνος
Οδόμετρο του Ήρωνος
Στάδια χύτευσης αγάλματος
Υδραυλικό ωρολόγιο τύπου κλεψύδρας
ΤΑΙΝΙΕΣ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ, Εικονοκινητική ταινία που έγινε με πρωτοβουλία της Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) και χρηματοδοτήθηκε ευγενώς από τον Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιριών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ).  
ΒΡΑΧΟΣ 2000 ΤΟΝΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ...
ΒΡΑΧΟΣ 2000 ΤΟΝΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ, ΜΑΡΙΝΟΣ ΧΑΡΜΠΟΥΡΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ - 1770 Εικονοκινητική ταινία που έγινε με πρωτοβουλία του καθ. Θ.Π. Τάσιου και χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μέρος από το ΤΕΕ. Περιγράφεται η εμπνευσμένη προσπάθεια του Έλληνα Μηχανικού Μαρίνου Χαρμπούρη να μεταφέρει έναν βράχο βάρους 2000 τόνων από ένα έλος στη νότια Φινλανδία στην Πετρούπολη της Ρωσίας το 1770 μ.Χ.  
ΔΙΟΛΚΟΣ - 1500 ΧΡΟΝΙΑ
ΔΙΟΛΚΟΣ - 1500 ΧΡΟΝΙΑ Εικονοκινητική ταινία που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΜΑΕΤ (Εταιρείας Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) και χρηματοδοτήθηκε κατά ένα μέρος από το ΤΕΕ και που αναφέρεται σε θέματα αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αρχαία Κόρινθο, όπως θέματα ναυπηγικής, λιμενικών έργων, ανυψωτικών μηχανημάτων, αρχιτεκτονικής, αντλιών, χερσαίων μεταφορών κ.ά.. Ο σκελετός της ταινίας περιγράφει την άφιξη έμφορτου πλοίου (4ος αι. π.Χ.) στον βόρειο εσωτερικό λιμένα της Κορίνθου, την ανέλκυση του πλοίου, την μεταφορά του κατά μήκος του Διολκού (μήκους 6,3km), την επανακαθέλκυση στο σημερινό Καλαμάκι, τον πλού προς τον νότιο λιμένα, στις Κεγχραιές, τη φόρτωση κορινθιακών κεραμικών προϊόντων και τον τελικό απόπλουν στο Σαρωνικό.