eng fb rss yt
tee menu 14

  OI ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΠΕΚΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ-ΣΥΔΝΕΥ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.    7-8 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΑΘΗΝΑ



  
    Επικοινωνία     
    Πρόγραμμα     
    Εισηγήσεις     
    Ανακοίνωση     

Ολυμπιακές εγκαταστάσεις: επί των τύπων των ήλων

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη διοργάνωση των - ομολογουμένως - επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και λιγότερο από ένα χρόνο των εντυπωσιακών Αγώνων το Πεκίνο, το ΤΕΕ οργανώνει ένα διεθνές διήμερο για να συζητηθεί ένα κορυφαίο ζήτημα, όπως είναι «Οι επιπτώσεις από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε Πεκίνο, Αθήνα, Σύδνεϋ, Βαρκελώνη - Aξιοποίηση Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και Έργων», ένα ζήτημα που απασχολεί τη διεθνή κοινότητα, αλλά και τα ΜΜΕ.

Ουσιαστικά το ΤΕΕ επιδιώκει να επικεντρώσει «επί των τύπων των ήλων» το ενδιαφέρον σε ότι αφορά την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, που αποδεικνύεται, εδώ και χρόνια, ως μια εξαιρετικά σύνθετη και ενίοτε δυσβάσταχτη υπόθεση για τις πόλεις-χώρες που αναλαμβάνουν την πραγματοποίησή της κάθε τέσσερα χρόνια.

Με θεματικές ενότητες, όπως:

  •  Η εμπειρία των πόλεων που διοργάνωσαν τους πρόσφατους Αγώνες, αλλά και του Λονδίνου που σχεδιάζει τους αμέσως επόμενους
  • Τις συνθήκες διεκδίκησης και σχεδιασμού της διοργάνωσης και τη συμβολή του ΤΕΕ στη περίπτωση της Αθήνας
  • Την αξιοποίηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και υποδομών κατά τη μεταολυμπιακή περίοδο
  • Τις αθλητικές Εγκαταστάσεις και τα Ολυμπιακά Χωριά, με έμφαση στον αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σχεδιασμό τους
  • Τα έργα υποδομής για τις συγκοινωνίες, τις τηλεπικοινωνίες και την τεχνολογία
  • Τους θεσμούς και τις αναγκαίες αλλαγές
  • Την οικονομία και τις επιπτώσεις σ’ αυτή από τους Αγώνες
  • Το Περιβάλλον - Πράσινο
  • Τον Πολιτισμό 
  • Τον Τουρισμό και τις ξενοδοχειακές υποδομές                   

Το διήμερο θα ξεκινήσει με μια εναρκτήρια συνεδρίαση κατά την οποία προβλέπονται χαιρετισμοί από τους αρμόδιους και εκπροσώπους φορέων και θα κλείσει με ένα «στρογγυλό τραπέζι».

Μεταξύ αυτών που έχουν κληθεί να παρουσιάσουν εισηγήσεις είναι οι:
J. Accebilo, Α. Δοξιάδης Σύμβουλος θεμάτων Διαμονής, ΑΘΗΝΑ 2004, J. Felli, IOC Olympic Games Executive Director, Huang Lucheng, Han Miao, Κ. Θέος , Χ. Θεοχάρη, Επιμελήτρια της ΜΕΠΠΑ ΤΕΕ, Κ. Λιάσκας, τ. Πρόεδρος ΤΕΕ, L. NieldΧ. Κοκκώσης, Διευθύνων Σύμβουλος Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, Π. Κουμουνδούρος, Θ. Μικρούτσικος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Γ. Πυργιωτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος, ΑΘΗΝΑ 2004, Θ. Στάμου, πρ. Γεν. Δ/ντής ΓΓΑ, Πρόεδρος ΟΕΚ, Π. Συναδινός, τ. Διευθύνων Σύμβουλος ΑΘΗΝΑ 2004, Φ. Τσόκρης, Δ/νων Σύμβουλος ΟΤΕ Plus (Η/Μ), Zhang Lixin, Γ. Παπαδόπουλος, Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, κ.α.

Θυμίζουμε ότι τη διοργάνωση του διεθνούς διημέρου αποφάσισε η Δ.Ε. μετά τη συμμετοχή του Διεθνούς Συμποσίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που οργανώθηκε στο Πεκίνο τον Οκτώβριο και στο οποίο συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΤΕΕ και BAST (Beijing Association for Science and Technology) που αναφέρεται στη συνεργασία και στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, αλλά και την ανάγκη για τη διάδοση των βέλτιστων πρακτικών που αναπτύχθηκαν από τις ολυμπιακές πόλεις Βαρκελώνη (1992) και Σύδνεϋ (2000), με δεδομένο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εξαιρετικά διογκωμένη και δαπανηρή υπόθεση, αλλά και τεράστιες επιρροές στον τεχνικό και κοινωνικό τομέα, που θα πρέπει στο εξής να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τις διοργανώτριες πόλεις-χώρες.  

An error occurred while processing the request. Try refreshing your browser. If the problem persists contact the site administrator