ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009
Tabbed content
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ TΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΠαρεμβάσειςΕνημέρωση - Πληροφορηση
Εκδηλώσεις


Δράση μακράς πνοής η ενίσχυση της εξωστρέφειας

Ανέκαθεν οι Έλληνες ήσαν πολίτες του κόσμου. Ο Δοξιάδης είναι ένας από τους πλέον γνωστούς Έλληνες μηχανικούς που δημιούργησαν ολόκληρες πολιτείες στο εξωτερικό. Όμως παράλληλα, δεκάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες μηχανικοί έδρασαν κατά το παρελθόν με επιτυχία στο εξωτερικό και εξακολουθούν να βρίσκουν διέξοδο σε ξένες αγορές, δυστυχώς χωρίς την υποστήριξη πάντοτε της Ελληνικής Πολιτείας. Η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μηχανικών αποτελεί μία δράση μακράς πνοής του ΤΕΕ για την αναζήτηση διεξόδων των Ελλήνων μηχανικών και των επιχειρήσεων.

Μέσα από αυτή την οπτική αναπτύχθηκε η γόνιμη συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, αλλά και τις διπλωματικές υπηρεσίες της Ελλάδας στο εξωτερικό. Mια συνεργασία που διαρκώς επεκτείνεται, αλλά και δυναμώνει, αποδίδοντας καρπούς. H συμφωνία του TEE με τον Κινεζικό Οργανισμό Ανταλλαγής Προσωπικού με το Εξωτερικό (CAIEP) για την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της οικονομίας και του πολιτισμού, είναι ένα άλλο δείγμα της πολυδιάστατης δραστηριοποίησης που μπορούν να έχουν εκτός συνόρων οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας.

Μέσα από την ίδια οπτική το TEE έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές ενημερωτικές συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων καλούνται για να μιλήσουν εκείνοι που γνωρίζουν όσα ισχύουν και συμβαίνουν σε άλλες χώρες, ώστε τα μέλη του TEE να έχουν συγκεκριμένη και έγκυρη πληροφόρηση.

Για τα παραπάνω θέματα, βλ. περισσότερα Παρεμβάσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση[ΝΕΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ]
[ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ]
[ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΔΙΩΤ. ΤΟΜΕΑ]

  © 2003 - 2010 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Αναφορά προβλήματος