ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009
Tabbed content
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

ΠαρεμβάσειςΕνημέρωση - Πληροφορηση
Εκδηλώσεις


 

Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί διαχρονικά για το ΤΕΕ θέμα μεγάλης προτεραιότητας λόγω και της σπουδαιότητάς της για την εθνική ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, έχει προταθεί από το ΤΕΕ η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, να αποτελεί αυτόνομο και διεπιστημονικό Τομέα και όχι να συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με τις Κοινωνικές και Οικονομικές Επιστήμες.
Εξάλλου, στο πλαίσιο λειτουργίας της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Έρευνα και Τεχνολογία στην Κατασκευή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση  στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, θέμα για το οποίο διοργανώθηκε από το ΤΕΕ σειρά εκδηλώσεων.
 Επιπλέον το ΤΕΕ, ανέπτυξε σειρά δράσεων στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το ΥΠΠΟ και το Ελληνικό Τμήμα του ICOMOS.

Από την άλλη πλευρά το ΤΕΕ, μέσω της συνεργασίας του με το Ελληνικό τμήμα της UIA, μετέφερε το στίγμα της προσπάθειας που καταβάλλει η διεθνής αρχιτεκτονική κοινότητα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, υλοποιώντας σημαντικές δράσεις όπως ο Διεθνής Διαγωνισμός "Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Υπηρεσία των Θυμάτων των Μεγάλων Καταστροφών"  (UIA, UIA «ARES»), το Διεθνές Αρχιτεκτονικό Συνέδριο "Οικολογία + Περιβάλλον + Αρχιτεκτονική" κ.α.
Στο ίδιο πλαίσιο έχει ήδη προγραμματιστεί για τον Μάϊο, διεθνής ημερίδα με θέμα "Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εργαλείο Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για την Κλιματική Αλλαγή"

Για τα παραπάνω θέματα βλ. περισσότερα Παρεμβάσεις, Εκδηλώσεις [ΝΕΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ]
[ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΟΛΗΠΤΕΣ]
[ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΔΙΩΤ. ΤΟΜΕΑ]

  © 2003 - 2010 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Αναφορά προβλήματος